Preloader
Безкоштовна доставка при замовленні від 700 грн.

Шипшина – вітамінний еліксир

Наші предки знали, як зробити шкіру чистою і красивою, захистити свій організм від хвороб і паразитів, вилікувати рани та підвищити імунітет. Все це було доступно без сучасних технологій і синтетичних препаратів. І все завдяки потужним захисним і відновлювальним властивостям неймовірно красивої рослини, ім’я якої – шипшина.

Плоди шипшини за часів Київської Русі цінувалися дорожче золота, обмінювалися на атлас, оксамит, соболині хутра. У Аптекарському наказі від 1620 року говорилося, що ніхто з лікарів не міг отримувати плоди шипшини без спеціального дозволу царя. Для їх збору в ХVI-ХVII століттях в степи посилалися спеціальні експедиції під охороною воїнів. Слов’яни свято вірили, що пелюстки шипшини, розкидані в оселі, заспокоюють і захищають людину. Плоди шипшини нанизували на нитку і носили як намисто для залучення любові. Також існувало повір’я, що чай з шипшини, випитий перед сном, викликав віщі сни.

Мусульмани з самого початку зародження релігії дику шипшину вважали священною квіткою, що дає життя і здоров’я. Шипшину добре знали як лікарську рослину і в Стародавній Греції. Під час Другої світової війни сотні британських добровольців відправлялися на збір шипшини, яка цінувалася як доступне джерело вітаміну С для армії. У США сотні акрів підлісків засаджували цінною шипшиною в рамках програми «Сади перемоги», урожай майже цілком відправляли в охоплену війною Європу. Тепер ця шипшина натуралізувалася і захопила величезні простори в лісах, продовжуючи рости і плодоносити.

Цілющі властивості рожевих пелюсток були відомі з античних часів. Авіценна в «Каноні лікарської науки» рекомендував для здоров’я зубів змащувати зуби і ясна на ніч рожевим маслом. Він використовував рожеву воду для лікування очних хвороб і усунення поганого запаху з рота. При запаленні очей Авіценна рекомендував закапувати в очі рожеве масло і накладати на лоб насіння троянди в якості відволікаючого засобу. В середні віки в Салерно пелюстки троянди, настояні на вині, застосовували при жіночих захворюваннях, свіжі пелюстки – зовнішньо при рожистому запаленні, змішані з медом – при захворюванні ясен, змішані з медовою водою – як жарознижуюче, рожеву олію – при болях в шлунку і закрепі, в поєднанні з оцтом – при інфікованих ранах.

З пелюсток шипшини готують відвар для вмивання, косметичні маски, які тонізують шкіру, знімають роздратування і втому. Єгипетській цариці Клеопатрі приписують знання багатьох рецептів краси. Один з рецептів крему Клеопатри містить рожеву воду і настій пелюсток троянди, а крім того мед і порошок алое.

Шипшина росте у всій Північній півкулі, досягаючи Північного полюса, а також її можна знайти і в деяких регіонах Південної півкулі. Вона відома і на території Європи, в країнах Азії, в Північній Америці, Австралії, Північних країнах Африки, Чилі… Зараз відомо до 500 видів цієї рослини.

Як отримують масло шипшини?

Масло шипшини отримують з подрібненого насіння екстракцією органічними розчинниками. Масляниста рідина оранжевого або бурого кольору з зеленуватим відтінком. Має такі фармакологічні властивості: регенеруюча, вітамінна, метаболічна, адаптогенна, тонізуюча. З усіх методів саме холодним пресуванням можна отримати масло найвищої якості, яке містить в собі всі активні компоненти.

Для отримання масла насіння очищають від м’якоті, подрібнюють до стану макухи, формують шар товщиною 0,25-0,5 мм і заливають розчинником, потім отриману речовину остаточно обезжирюють шляхом ступінчастої промивки (стадія зрошення) місцеллою і чистим розчинником.

Основними хімічними компонентами масла шипшини є:

  • вітаміни (C, A, E) – живлять, насичують, зволожують, омолоджують, регенерують і відновлюють пошкоджені тканини і завмерлі в своєму розвитку клітини;
  • мікроелементи (марганець, стронцій, мідь, молібден, залізо, калій, магній, кальцій, фосфор) – покращують внутрішньоклітинний обмін;
  • жирні кислоти (ліноленова – 44%, лінолева – 37%, олеїнова – 15%) – захищають від негативного зовнішнього впливу (особливо ультрафіолету), утримують вологу в клітинах.

Масло шипшини має природний рівень захисту від ультрафіолету (SPF 6).

Корисні властивості

Завдяки високому вмісту жирних кислот бере участь у відновленні клітин при опіках, післяопераційних швах, зморшках і передчасному старінні, особливо навколо очей і губ. Знижує формування келоїдних ран і знімає почервоніння рубців, стриїв у вагітних жінок. Масло шипшини використовується по догляду за будь-яким типом шкіри, в тому числі для в’янучої, з численними зморшками, а також з акне.

Олія шипшини є природним УФ-фільтром. Воно застосовується зовнішньо від пролежнів, трофічних виразок гомілки, дерматозів, при неспецифічному виразковому коліті, псоріазі і нейродерміті, для лікування сухої екземи, для нічної терапії при опіках шкіри.

Олія робить менш помітним постакне, післяопераційні шрами, сліди від опіків і порізів, покращує колір і еластичність шкіри, нормалізує внутрішньоклітинний обмін, перешкоджаючи накопиченню шкірою продуктів розпаду і ферментів старіння, підвищує імунітет шкіри.

Олія шипшини корисне не тільки для шкіри. Воно значно покращує стан волосся, пошкодженого в результаті фарбування, знебарвлення, хімічної завивки, впливу сонця і несприятливих умов навколишнього середовища. Також шипшина зміцнює нігті.

Застосування олії шипшини

Шипшина має виражену дію в догляді за різними типами шкіри і волосся. Олію шипшини, як і екстракти, гідролати різних видів шипшини, можна побачити в складі різних засобів косметичних брендів.

Олія шипшини допоможе вирівняти тон шкіри, поліпшити її тонус, зняти запалення, якщо використовувати його в складі кремів для обличчя. Олію шипшини можна використовувати і в чистому вигляді, його досить буквально пара крапель, добре розтерти в долонях і нанести на чисту шкіру обличчя, після використання крему або замість нього (наприклад, у вечірньому догляді за шкірою).

Важлива інформація для тих, хто зацікавився тим, щоб «озброїтися» даними еліксиром краси для догляду за своєю шкірою.

Дуже важливо купувати якісну олію шипшини холодного віджиму, вона несе в собі максимум поживних речовин. В ідеалі придбати масло з позначкою “Органік” – це буде означати, що рослина вирощена в екологічно чистому середовищі, олія отримана з дотриманням усіх технологій, що дозволяє в результаті отримати абсолютно чистий продукт, який точно принесе вашій шкірі користь. Ми не рекомендуємо купувати таку олію в аптеці, тому що в більшості випадків вона не є органічним продуктом. Найгірше, що олія, яка продається в аптеках, може бути розведена іншими дешевшими і неякісними оліями. Також до складу такої олії можуть додавати барвники, а це жодним чином не робить його корисним і ефективним.

Протипоказання

Олія шипшини як і більшість потужних біологічно активних речовин може мати деяку кількість протипоказань. В основному вони стосуються вживання олії всередину.

Через високий вміст аскорбінової кислоти олію шипшини не рекомендується застосовувати при гастриті з підвищеною кислотністю і виразкових хворобах шлунка. Вміст вітаміну К у складі олії підвищує процес згортання крові, тому вона протипоказана при ендокардиті, тромбофлебіті та серцевій недостатності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Закрити

Just mine cosmetic

онлайн-магазин натуральної косметики

Закрити

Увійти

Закрити

Кошик (0)

Кошик порожній У кошику немає товарів.

Just mine cosmetic

онлайн-магазин натуральної косметики




0